maanantai 22. syyskuuta 2008

Velat saataviksi

Usein ihmiset kyselevät että miksi pitää lähteä Kreikkaan asti juoksemaan, eikös niitä maanteitä löydy lähempääkin. No löytyyhän niitä, mutta pitkän viikonlopun tai peräti koko viikon kestävä kisareissu on niin järisyttävän hieno kokemus että sitä vaan haluaa lisää. Itse juokseminen on tietysti tärkeintä, mutta erittäin oleellista on näillä reissuilla vallitseva ultra-upea ilmapiiri.

Varmaan kaikilla ultrajuoksun harrastajilla on tekemistä harrastuksensa ja muun elämän tasapainottamisen kanssa. Varsinkin kisoihin valmistautuessa juoksulenkkeihin menee niin paljon aikaa, että eräiden muiden elämänalojen suhteen joutuu tekemään kompromisseja. Muutama vuosi sitten perustelin lenkillä käymiseen menevän ajan sillä, että jos pelaisin vain yhden täyden kierroksen golfia viikossa, niin siihen menisi aikaa yhtä paljoa tai enemmänkin. Toissa viikolla en edes yrittänyt tarjota selitystä että come on, jos olisin pelannut mitättömät neljä kierrosta golfia tällä viikolla niin aikaa olisi mennyt melkein yhtä paljon. Tästä seuraa luonnollisesti kroonista stressiä ja huonoa omatuntoa.

Mutta kaikki tämä muuttuu kesiviikkona. Huonoa omatuntoa on turha potea Kreikassa kun lomat on aikanaan myönnetty ja lähtölupa saatu. Yht'äkkiä huomaatkin olevasi ympäristössä missä ei tarvitse tippaakaan miettiä mitä suustaan päästää, ultra-asioista on luvallista ja peräti suotavaa puhua aamusta iltaan, eikä kukaan huokaile siihen malliin että eikö tuolla urpolla todellakaan ole muuta elämää. Siellä velat muuttuvat saataviksi, ainakin muutaman päivän ajaksi.

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Tsemppiä kisaan ja onnittelut vielä onnistuneen harjoitusputken läpiviemimisestä.

Keskiviikkona Ateenassa tavataan ja vaihdetaan viimeiset kuulumiset livenä!

Pidetään sykkeet vielä kurissa huomisen ajan :-)

corner kirjoitti...

Sykkeet ei kestä enää kurissa ollenkaan, luulen että helpottaa vasta pe-aamuna kun päästään liikkeelle Akropolikselta!

 

website traffic statistics
Find a Date