tiistai 9. syyskuuta 2008

Jesper Olsen

Aika usein minullekin esitetään taivasteluja tyyliin "Mä en tajuu miten kukaan jaksaa juosta noin paljon!". Toki minä juoksen enemmän kuin useimmat muut ihmiset, mutta toisaalta juoksen paljon vähemmän kuin vaikkapa Jesper Olsen. Minulla oli kesällä ilo ja kunnia olla mukana organisoimassa Jesper Olsenin ja Sarah Barnettin maailmanympärijuoksun Suomen osuutta, ja täällä Etelä-Suomessa olin pari päivä Jesperin ja Sarahin mukana juoksemassa ja huoltamassa. World Runin Suomen osuus oli Jesperille ja Sarahille poikkeuksellisen "helppo", koska Suomessa oli niin tasokas ja kattava huolto. Vielä kerran kiitokset Uusitalon Reiskalle/Pyroll Oy:lle logistiikkapalveluista sekä lukuisille juoksufoorumin kautta löytyneille avustajille, näin tasokasta supporttia ei World Run tulee todennäköisesti saamaan missään muussa maassa!

Tällä hetkellä Jesper ja Sarah ovat ilmeisesti siirtyneet Puolasta Tsekin puolelle, ja heinäkuun alussa Nordkapista alkaneen juoksun aikana on matkaa taitettu jo reilusti yli 3000 kilometriä. Tahti on noin 1500 kilometriä kuukaudessa, ja siihen päälle vielä satunnaiset juoksukilpailut joihin Jesper ja Sarah matkan varrella osallistuvat. Siinä on haastetta kerrakseen: Matkaa jäljellä vielä 37 000 kilometriä ja tulevien reilun kahden vuoden aikana on joka aamu herätys uudessa paikassa. Siinä tarvitaan reipasta mieltä ja sopeutumiskykyä ja pitkää pinnaa. Hyvä juoksukunto ja vahvat jalatkin ovat hyvät olemassa.

Huomisaamuna käyn juoksemassa 26 km aamulenkin. Ennen lenkkiä syön aamupalan ja selaan Hesarin, heti lenkin jälkeen hyökkään ensin jääkaapille ja sitten käyn suihkussa. Ei tuollaiselle aamulenkille lähtö ole aina kovin helppoa, mutta Jesperin tilanteen muistaminen nostaa motivaatiota kummasti. Todennäköisesti Jesper on heräillyt samaan aikaan teltassaan (mahdollisesti ankarassa vesisateessa), purkanut teltan ja pakannut tarvikkeet kärryihin, ja lähtenyt keskimäärin 50 km päiväetapilleen. Helppoa ja kevyttä on tällainen harrastelijaultraajan elämä!

World Runin viimeisimmistä vaiheista löytyy lisää tietoa juoksun kotisivulta

Ei kommentteja:

 

website traffic statistics
Find a Date