torstai 4. syyskuuta 2008

Myös Suomessa on hienoja ultra-kisoja!

Eilen tuli listattua muutama ultra-matkailullinen haave, mutta ei ulkomaille lähteminen ole tietenkään pääasia. Suomessa juostaan vuosittain noin 10 ultrakisaa, ja kaikki ovat omalla tavallaan erinomaisia tapahtumia. Tässä listattuna kotimaiset tämän vuoden ultrat:

60 km Vaajakosken Maastoultra, lokakuussa

63 km Joensuun 1½-maraton, toukokuussa

84 km Vaarojen Maraton, Koli lokakuussa

6h Hiekkaharju, Vantaa toukokuussa

100 km Suomi-juoksu, Perniö kesäkuussa

100 km Masokistin Unelma, Helsinki elokuussa

100 km Wihan kilometrit, Tampere lokakuussa

12h Ossin Unelma, Nurmo elokuussa

24h Endurance E24, Espoo tammikuussa

24h Ponnenjärvi Non-stop, Töysä toukokuussa

Näiden lisäksi Peräkylän Ponnistus järjestää lokakuun lopulla Mammuttimarssin, joka sijoittuu lajityypiltään maastoultrailun ja seikkailu-urheilun välimaastoon. Lisäksi ensi vuonna järjestetään toukokuussa mahdollisesti Lohjalla 12 tunnin ratajuoksu.

Jos ultra-buumi jatkuu, saadaan tulevina vuosina varmasti lisää uusia ultra-tapahtumia Suomeen. Ainakin pari uutta maastoultraa on mietinnässä, ja myös maantiejuoksua Paavo Nurmen patsaalta Paavo Nurmen patsaalle (siis Helsinki-Turku tai päin vastoin) on ajateltu ääneen.

2 kommenttia:

Jari Tomppo kirjoitti...

Cornerin luettelemien hienojen tapahtumien lisäksi kannattaa muistaa ensi vuonna elokuussa Ylläksellä järjestettävä rogainingin EM-kilpailu.

Vaikka kyseessä onkin periaatteessa suunnistuskilpailu ei laji ole suunnistuksellisesti kovin vaativa. Toisaalta 24h yhtäjaksoinen liikkuminen vaativassa maastossa vaatii kohtuullisen hyvää kuntoa, joten tuossa lajissa olisi monella ultrajuoksijalla erinomaiset mahdollisuudet menestyä aina kärkisijoille saakka...

Anonyymi kirjoitti...

Ja ainakin joissakin noista listaamistasi tapahtumista voi juosta tunnustelumielellä myös lyhyemmän matkan, kuten päämatkan puolikkaan, maratonin tms. Lienee syytä mainita tämäkin ääneen, jos jotakuta alkaa homma himottamaan, mutta matkan pituus arveluttaa. Itse aion tyrkätä jalkani ultrailun portinrakoon juoksemalla lokakuussa Wihan kilometreillä 50 km pätkän. Näen oikeita ultraajia ja saan kokeilla muutamaa "ultrakilometriä" maratonin päälle. Mahtavaa!

 

website traffic statistics
Find a Date