perjantai 12. syyskuuta 2008

3 x valmistautuminen

Olen nyt valmistautumassa kolmatta kertaa yli 200 km pituiseen ultrakisaan. Ennen näitä "isoja" kisoja juoksin 8 kpl 100 km, 12h tai 24h ultria, mutta nämä olivat lähinnä ultrajuoksuun tutustumista ja "alkeisopintojen" suorittamista.

Syksyn 2007 Spartathloniin ja viime kevään Nove Colliin yritin valmistautua noin 12 viikon pituisella nousujohteisella harjoitusputkellä, mutta molemmat valmistautumiset jäivät suunniteltua vaatimattomammiksi. Kesällä 2007 harjoitteluni meni pieleen polvivaivojen ja niistä seuranneiden penikoiden takia. Harjoitustunteja sain toki kasaan kohtuullisen määrän, mutta suurin osa treenistä oli korvikelajeja (vesijuoksu ja cross trainer). Viime keväänä Nove Colliin valmistautuminen meni lievästi läskiksi kun viimeisen neljän viikon keventely meni enimmäkseen flunssan kourissa. Onneksi itse kisa onnistui hyvin.

Nyt on Spartathlon 2008 viimeisiä keventelyjä ja 246 km hölkyttelyä vaille valmis. Treenit ovat menneet paremmin kuin edellisillä kerroilla, tässä yhteenvedot kolmesta 12 viikon valmistautumisestani.

Spartathlon 2007: 441 km juoksua, 39 tuntia vesijuoksua, 30 tuntia cross traineria, yhteensä 109 tuntia

Nove Colli 2008: 648 km juoksua, 15 tuntia vesijuoksua, 6 tuntia cross traineria, yhteensä 86 tuntia

Spartathlon 2008: 878 km juoksua, 12 tuntia vesijuoksua, 25 tuntia cross traineria, yhteensä 125 tuntia

Pari tarkennusta vielä. Vuosi sitten Spartathloniin treenatessani tein myös kävelylenkkejä polvia säästääkseni, tuosta 441 km saldosta noin 100 km oli itse asiassa kävelyä. Nove Colliin treenatessani viimeisiltä 4 viikolta jäi pois noin 25 tuntia suunniteltua treeniä sairastelun takia, toisaalta sohvalla makoilemisen ja lepuutamisen ansiosta jalat olivat kisaan startatessani erittäin tuoreen tuntuiset.

Tällä kertaa minulla ei (vieläkään) ole mitään valittamista. Treenit ovat menneet mukavasti, ja pienet piriformis-vaivat varmasti häipyvät ohjelman kevenemisen mukana. Jos jostain pitäisi valittaa, niin painoni on nyt 83,0 kg eli pari kiloa enemmän kuin vuosi sitten. Tämä johtuu tietysti siitä että ruoka on maistunut, niin kuin kovaa treenatessa pitääkin. Voi olla että olisin voinut välttyä viime kevään flunssaputkelta jos olisin syönyt paremmin. En toki noudattanut mitään tiukkaa dieettiä silloinkaan, mutta asia taitaa olla niin että jos treenaan yli 10 tuntia viikossa niin silloin ei miinuskaloreihin ole varaa. Muuten on suuri vaara että tauti iskee.

2 kommenttia:

corner kirjoitti...

Kirjoitin tämän kommentin alkua jo viime viikolla, ja tallensin löpinät draftiksi. Tänään 15.9. kirjoitin jutun loppuun ja laitoin nettiin, ja Blogger laittaa kuitenkin jutun päivämääräksi tuona ensimmäisen luonnoksen tallennuspäivän. Mistä näitä voi säätää?

StanleyPark kirjoitti...

Huomasin saman kirjoittaessani pari viikkoa sitten tarinaa. Eilen huomasin tuon "Julkaisuasetuksia" kohdan tekstien yhteydessä. Sitä voisi kokeilla onnistuuko päivämäärän muuttaminen siitä. Itse en enää viitsinyt vanhoja päivämääriä muuttaa.

 

website traffic statistics
Find a Date