tiistai 2. syyskuuta 2008

Ultra-Trail du Mont Blanc eli UTMB

UTMB on Euroopan suurin maastoultra, kisan 166 km pitkä reitti kiertää Mont Blancin Ranskan, Sveitsin ja Italian alueilla. Reitillä on kokonaisnousua ja -laskua (ei siis korkeuseroa, kuten olin alun perin kirjoittanut) lähes 10 kilometriä, ja mäet ovat paikoitellen erittäin jyrkkiä. Polut ovat pahimmillaan niin kivikkoisia että niiden käveleminen päivänvalossa olisi tavalliselle ihmiselle melkein mahdotonta, silti kovimmat maastoultraajat juoksevat näitä polkuja pimeässä yössä!

Tämän vuoden UTMB juostiin viime viikonloppuna, ja voittajaksi selvisi 20-vuotias espanjalainen Kilian Jornet loistavalla alle 21 tunnin ajalla. Toisena tuli maaliin Nepalia edustava Dawa Sherpa noin tuntia hitaammalla ajalla. Endurancen jäsen Janne Marin juoksi hienosti sijalle 139, Jannen blogista löytyy ennen kisaa otettuja hienoja kuvia Mont Blancin maisemista, ja lähi päivinä sinne varmasti ilmestyy myös varsinainen kisaraportti. Onnittelut Jannelle hienosta juoksusta!

UTMB on erittäin mielenkiintoinen kisa, mutta luulen että minulta se jää juoksematta. Nuuksion kivikkojen ja juurakkojen seassa juokseminen on minulle niin haasteellista, että Mont Blancin kiertämisestä en varmasti selviäisi ilman katkenneita luita. Parempi keskittyä vain tasaisempiin alustoihin. Toisaalta, jos tämän vuoden UTMB:n voittaja olikin nuori, viime vuonna kisan voiton nappasi 59-vuotias Mario Olmo. Ikävuosien puoleta ei ole kiire.

4 kommenttia:

corner kirjoitti...

Jannen blogi on siis täällä: http://jannenpolut.blogspot.com/

Mulle ei ole vielä valjennut url:n lisääminen tekstiin...

X-Caliber kirjoitti...

Vaikka UTMB:n reitti vaaativa onkin ei siinä sentään korkeuseroa ole kymmentä kilometria. Kokonaisnousua reitillä kuitenkin on lähes 10km, järjestäjien mukaan 9400m.

UTMB on hienolta kuulostava tapahtuma, joka lienee vaativuutensa puolesta täysin verrattavissa esim. Hardrock 100:n, jota monet pitävät eräänä vaativimmista maastoultrista maailmassa. Näin kirjoittaa sekä HR100:n että UTMB:n läpäissyt Jared Campbell: blogi

X-Caliber kirjoitti...

Linkin lisääminen kommentteihin onnistuu muuten näin:

[a href="http://www.endurance.fi"]Endurance[/a]

Kun tuosta ylläolevasta [ ja ] -merkit korvataan merkeillä < ja >, linkki näkyy julkaistussa tekstissä näin: Endurance

corner kirjoitti...

Kokonaisnousuapa tietenkin, lipsahti väärä sana siihen. Aika vaikea olisi tältä planeetalta löytää ultrajuoksuun sopivaa reittiä jossa olisi 10 km korkeuseroa.

Ja kiitokset linkitys--konsultoinnista!

 

website traffic statistics
Find a Date