torstai 28. elokuuta 2008

Miten pääsee maaliin, tartteeko treenata?

Spartathloniin ei kannata lähteä jos ei ole kunnossa, ja hyväkään kunto ei takaa varmaa maaliin pääsyä. Toisaalta Spartathlonin läpäisemiseksi ei tarvitse olla huippu-urheilija, maaliin pääsy aikarajan puitteissa vaatii ”vain” 8 minuutin 45 sekunnin keskimääräistä kilometrivauhtia. Jos olet varma että pystyt pitämään yllä kevyttä 6 minuutin km-vauhtia (siis 2000 metriä Cooperin testissä, naurettavan hidasta laahustamista!) vuorokauden verran, kannattaa miettiä Spartathloniin osallistumista. Tuolla 6 minuutin keskivauhdilla olisit päätynyt podiumille kaikissa 25:ssä juostussa Spartathlonissa, voittajana yhdeksän kertaa, kakkosena yksitoista kertaa ja viisi kertaa pronssi-mitalistina.

Olin itse viime syksynä Kreikassa yrittämässä Spartathlonia, mutta 190 km kohdalla loppui kunto ja raatobussi ahmaisi väsyneen juoksijan sisuksiinsa. Lisää tarinaa viime vuoden kisasta sivun vasemmassa laidassa olevasta Spartathlon 2007 linkistä. Tänä vuonna olen valmistautunut kisaan paremmin, treenit ovat menneet hyvin ja viime vuoden pienistä virheistä on tullut oppia. Niinpä usko on kova, että tällä kertaa jaksan Leonidaksen patsaalle asti.

Maaliin pääsy ei tietysti ole koskaan varmaa, mutta itseään voi psyykata vaikka sillä että vanhin Spartathlonin maaliin juossut on ollut iältään 73-vuotias. Viime syksynä kuuden maaliin juosseen suomalaisen joukossa oli kaksi ensikertalaista, 58-vuotiaat Jorma ja Yukio, joten kyllä tällaisen 47-vuotiaan nuorukaisen pitäisi moisesta matkasta selvitä helposti!

Ei kommentteja:

 

website traffic statistics
Find a Date