sunnuntai 30. elokuuta 2009

Parempi treeniviikko ja Montrathlon

Tällä viikolla treeniä kertyi suunnitelman mukaisesti noin 15 tuntia, ja juoksu on kulkenut mukavasti. Viikkoon sisältyi myös käynti hierojalla, valmistautuminen Spartathloniin etenee siis oikein mukavasti.

Viikon ohjelmistossa oli 6 tuntia Jack Bauer -treeniä (eli 4 x 1 h 30 min matalasykkeistä cross trainerin polkemista 24:n 5. tuotantokauden jaksoja DVD:ltä katsellen [olen nyt noin 18. jakson kohdalla ja presidentti Logan näyttää olevan niskan päällä, älkää vaan kertoko minulle miten tässä loppujen lopuksi käy!]), 2 kpl 10 km aamulenkkejä maastossa ja viikon lopuksi 55 km maastojuoksu. Tämä oli kesän neljäs 55 km lenkki, olen panostanut aiempaa enemmän ylipitkiin (maasto)lenkkeihin. Aiemmin olen pyrkinyt keräämään kilometrejä keskittämällä parin päivän jaksoille useammasta lenkistä koostuvan rypäksen, mutta nyt ajattelin kokeilla kuinka tällainen vielä enemmän lajinomainen valmistautuminen toimii.

Tällä kertaa Montrathlon juostiin aika vauhdikkaasti. Aikaa meni 6 tuntia 55 minuuttia, ja lepotauot huomioiden juoksuosuuksien nettovauhti oli reilusti alle 7.00 min/km. Sää suosi meitä erityisen ansiokkaasti, juoksun aikana oli yksi 5 minuutin kestoinen kaiken kasteleva kaatosadekuuro, joka ajoittui juuri Salmen huoltotauon kohdalle. Emme siis kastuneet ollenkaan, mutta läheltä piti.

Juoksun vauhti oli tosiaan reipas, ja nyt lenkin jälkeen on aika ryytynyt olo. Mutta ehkä sellainen kuuluukin asiaan reipasvauhtisen 55 km maastorymyämisen jälkeen? Hietsun ja Tommin rupatteluvauhtinenkin maastojuoksu sateen kastelemilla pitkospuilla ja poluilla oli sellaista lentoa, että me vähemmän rutinoituneet maastomenijät saimme juosta ihan tosissamme Kattilan maastoissa. Solvallan jälkeen seuramme puheenjohtaja Edvin näytti juoksemisen mallia, ja kiireisimmät saivatkin nauttia Pirttimäen kahvion tarjoiluista hyvän tovin ennen rauhallisemmin edenneen jälkijoukon saapumista. Hyvässä järjestyksessä pääsimme kuitenkin takaisin Luukkiin. Kiitos seurasta kaikille mukana juosseille, eli Tassuttelijalle, Edwinille, Hietsulle ja Tommille.

Kunnon viimeistely Spartathloniin jatkuu nyt näin:
  • Ensi viikko: Alkuviikkoon yksi tai kaksi lepopäivää Montrailista toipumiseen, tavoitteena saada koko viikolle kuitenkin noin 15 tuntia treeniä
  • Seuraava viikko: Jos tuntuma on hyvä, yritän saada kasaan noin 20 tuntia. Jos ylirasituksen oireita ilmenee, siirryn keventelyyn kesken viikon.
  • Sitä seuraava viikko: Kevennysviikko, ehkä 5-8 kpl vaihtelevia tunnin mittaisia treenejä
  • Ja sitten: Spartathlon-viikolla ei enää harjoittelua, viikon tavoitteena 246,8 km

Ei kommentteja:

 

website traffic statistics
Find a Date