lauantai 1. kesäkuuta 2013

Katse kohti Oxroadia

Enpä sitten lähde Suomi-juoksuun ensi viikolla. Mitään maata kaatavia ongelmia ei ole, mutta kun toukokuun treenit jäivät lukemaan 188 km ja kuun lopulla alkoi tulla lisää allergiaoireita, niin päätin skipata Perniön reissun.

Tämän vuoden ykköstavoiteeni on siis Oxroad Ultra. Kalenteria plärätessäni huomasin, että merkittäviin ultrakisoihin valmistautuessani soveltamani 12+1 viikon valmistautuminen ehti jo alkaa tämän viikon maanantaina. Näin ollen toukokuun alle 50 km viikot olivat mukava alkukevennys (toivottavasti) nousujohteiselle 12 viikon treeniputkelle. Suunnittelemani annostus on määrien puolesta suurin piirtein samanlainen kuin viime kesänä Spartathloniin treenatessani, mutta nyt on alla viime vuotta ehjempi perushölkkäkausi. Määrät ovat toki pieniä, mutta jotain on onneksi tullut tehtyä joka viikko!

Latasin Exceliin alkuvuoden treeniviikkojen km-saldot, ja hihasta ravistetun suunnitelman tuleville 12 viikolla. Treenivauhdit ja yksittäisten lenkkien pituudet säädän fiilisten mukaan, mutta vaihtelua yritän saada treeneihin aiempaa enemmän. Minun mielestäni suunnitelma näyttää oikein asialliselta, saa nähdä miten käytännön toteutus onnistuu!

EDIT: Korvieni välisen aika-avaruuden synkronointi reaalimaailman almanakkaan oli mennyt viikon verran pieleen edellisessä treenisuunnitelmassani. Oxroadiin valmistava 12+1 viikon valmistautumiseni alkoikin jo 20.5.2013, ja alla näkyvässä taulukossa pitäisi olla viikkojen määrä paremmin kohdallaan.


2 kommenttia:

Marko Forsell kirjoitti...

Harmi, että Perniö peruuntui. Noh, jouduin itsekin antamaan periksi, sillä ei sitä tosiaankaan ole vielä valmis 100K:ta hölkkäämäänkään.

Siellä on pitkä tasainen PK-kausi takana. Tuon päälle on hyvä rakentaa tuleva valmistautuminen. Toivottavasti tulee ehjä kesä! Treeni-intoa.

Oxroadista on kehkeytymässä hieno tapahtuma suomalaiseen ultrajuoksusarjaan. Harmittaa jo valmiiksi, ettei itse pääse, mutta minun on vielä käytävä tekemässä se Spartathlonin läpäisy, jonka olet jo itse ehtinyt tekemään.

corner kirjoitti...

Juu, katsotaan miten kesä etenee. Ulkona on nyt hyvä Spartathlon-keli, joten ei muuta kuin lenkille!

 

website traffic statistics
Find a Date