torstai 9. toukokuuta 2013

Kevyttä kevätjuoksentelua

Eipä ole paljoa raportoitavaa kevään juoksuista. Positiivista on ollut se, että juoksutaukoja ei ole tarvinut pitää, joka viikko on kertynyt vähimmillään 40 km juoksua. Eihän se paljoa ole, mutta viime keväänä vaivanneet flunssa- ja allergiaoireet ovat pysyneet kurissa. Toki nokka vuotaa ajoittain, mutta se ei ole kevyt-lenkkeilyä haitannut.

Huonompi juttu on se, että en ole uskaltanut nostaa treenin määrää kevään edistyessä. Suurin viikko-saldo on 76 km, ja sehän ei oikein ultrajuoksutreeniltä näytä tahi kuullosta. Kuukausittain kilometrejä on kertynyt näin:
  • tammikuu 150 km (solisluun kuntouttamista)
  • helmikuu 222 km
  • maliskuu 261 km
  • huhtikuu 220 km
Jos huhtikuun saldo olisi ollut noin 300 km, niin olisin tyytyväinen, mutta lievien ylirasitusoireiden takia olen pudottanut määriä. Meno on ollut kuin vuoristoradalla: yhden hyvältä tuntuvan viikon jälkeen on meno hyytynyt, ja olen lisännyt lepopäivien määrää. Kevennetyn viikon jälkeen on taas meno maistunut, kunnes jonkin ajan päästä leposyke ei enää laske normaaliin ~45 lukemaan vaan hakkaa vitosella alkavia lukemia, ja taas levätään.  Mahdollisesti kevään edistyminen ja siitepölykausi vaikuttavat asiaan, viime toukokuussa koettu allergia-oireiden multihuipentuma on ehkä jättänyt jälkensä elimistööni.

Sesongin päätavoite on edelleen Oxroad-ultra elokuussa, mutta kesäkuun alun Suomi-juoksukin on vielä harkinnassa. Perniöön lähteminen kuitenkin edellyttää, että toukokuun treenit menisivät hyvin. Juuri nyt näyttää oikein lupaavalta, kun yön sateen jäljiltä ilma on varmasti puhdistunut siite- ynnä muista pölyistä.

Huomenna käyn juoksemassa Runner's High Oy:n kuntotestin Itä-Pasilassa. Tarkoitus on juosta noin 8 x 4 minuuttia juuoksumatolla kiihtyvillä vauhdeilla, edellisestä vastaavasta testistä onkin jo muutama vuosi aikaa. Ihan mielenkiintoista on nähdä miten testissä käy. Lähes kaikki treenit on tullut juostua päälle 5 min/km vauhdeilla, joten vauhtikestävyyttä ei varmaan löydy kovin paljoa, mutta onneksi sitä ei ultrajuoksussa juuri tarvitakaan. Alle 4 min/km vauhdeissa matolla pysyminen saattaa muodostua ongelmaksi myös jalkojen riittävän ripeään liikuttelemiseen liittyvien haasteiden takia.

Nyt lähden lenkille, 10 km muutamilla fartlekeillä höystettynä on suunnitelmani.  

2 kommenttia:

Marko Forsell kirjoitti...

Olipa mukava taas lukea blogipäivitys. Hienoa, että juoksu on kuitenkin säännöllistä ja kilometrejä kertyy jonkin verran viikkoon. Hyviä treenejä ja kunto kattoon oxroadiin.

corner kirjoitti...

Joo, juostu on säännöllisesti mutta niukasti. Toivottavasti määrien lisääminen onnistuu kesällä.

Onnittelut Markolle MAHTAVASTA juoksusta Steenenbergissä, tuolta pohjalta on hyvä ponnistaa kohti kesän ja syksyn haasteita!

 

website traffic statistics
Find a Date