sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Plan B From Outer Space

Otsikko "Plan B From Outer Space" viittaa siihen, että Thames Path -valmistautumiseni ensimmäiset 4 viikkoa ovat poikenneet alkuperäisestä suunnitelmasta niin paljon että olen siirtynyt varasuunnitelmaan. Voi olla että kevään aikana varasuunnitelma-aakkosissa siirrytään B:tä pidemmällekin. Männes näkkee, kuten Saudi-Arabian evakkokarjalaisilla on tapana sanoa.

Edellisessä blogsennuksessani kerroin, että syksyn treenit olivat menneet hyvin ja marras-joulukuun vaihteen kevyen viikon jälkeen varsinainen valmistautuminen kohti Thames Pathia alkaisi 5.12.2011. Ensimmäiselle viikolle kaavailin noin 75 kilometrin verran juoksua, ja tämä myös toteutui. Itsenäisyyspäivänä Suomen Thames Path -joukkue juoksi Espoon takametsissä Montrail-lenkin, jolle kertyi parin "suunnistusvirheen" ja yhden oikaisun jälkeen noin 59 km. Lenkin tiedot näkyvät tuossa alla, huomautettakoon että datassa näkyvä päivämäärä 30.5.2011 johtuu kännykässäni olleesta väärästä päiväyksestä. Lisäksi kaksi sisätiloissa pistäytymistä (Salmi ja Pirttimäki) hämmensivät GPS:n niin että näistä pysähdysten aikana GPS mittasi yli 2 kilometrin verran virtuaalista harhailua, vaikka oikeasti en liikkunut metriäkään.Espoon lenkki meni hyvin, mutta sen jälkeen on mennyt huonosti. Tässä viimeisten neljän viikon juoksusuoritteet, ensin proosamuodossa ja sitten Excelinä:

vk 1 (5.12.-): 79 km
  • ti 59 km, juoksuvauhti noin 7 min 45 sek/km
  • pe 10 km 5.36
  • la 10 km 5.46
 vk 2 (12.12.-): 20 km
  • la 10 km 5.41
  • su 10 km 5.40
vk 3 (19.12.-): 43 km
  • to 8 km 5.40
  • pe 15 km 5.41
  • su 20 km 5.33
vk 4 (26.12.-): 35 km
  • la 15 km 5.45
  • su 10 km 5.46
Aikomukseni oli juosta 4-5 lenkkiä viikossa niin että mukana olisi yksi tai kaksi 30-35 km treeniä, mutta taas kerran suunnitelmat menivät uusiksi. Itsenäisyyspäivän über-ylipitkä lenkki meni tosi mukavasti, ja olin jo etukäteen päättänyt että siitä palautumisen varmistamiseksi pidän loppuviikon ohjelman hyvin kevyenä. Koska olo oli viikon lopulla edelleen väsynyt, kevensin myös seuraavan viikon treenejä, ja myös seuraavan, ja sitä seuraavan...

Jostain syystä elimistöni ei ole vieläkään toipunut kunnolla, leposykkeet ovat useimmiten päälle 50 vaikka harvat joulukuun jälkipuoliskolla juoksemani lenkit ovat olleet hyvin kevyitä ja lepopäiviä on ollut vähintäänkin riittävästi. Olen aiemmin onnistunut ajamaan elimistöni ylirasitustilaan (eli "ylikuntoon") treenaamalla liian lujaa, mutta en olisi uskonut että yksittäinen hölkkävauhdilla juostu 60 km lenkki voisi aiheuttaa saman asian.

Näin tässä kuitenkin on käynyt, vaikka tunsin joulukuun alussa olevani parhaassa kunnossani pitkään aikaan. Jos kävin marraskuun lopussa aamulla juoksemassa 30 km lenkin, niin iltapäivällä tuntui siltä että olisin helposti voinut tehdä saman lenkin uudestaan. Nyt joudun miettimään erikseen jokaista 10 km aamulenkille lähtemistä, ja usein pähkäilyn lopputulos on että parempi on levätä kuin lähteä valmiiksi väsyneenä tien päälle.

Nyt on kaksi kuukautta aikaa saada itseni kuntoon Thames Pathia varten, ja jos ei juoksu ala kulkemaan tammikuussa niin peruutan koko matkan. However, jos juoksu lähtisi kulkemaan, voin rakennella entistä nousujohteisemman treeniohjelman (eli Plan B From Outer Space) jonka seurauksena kuntoni voisi hyvinkin nousta Thames Pathin vaatimalle tasolle. Tämä toki edellyttäisi, että kuntoni ei kehittyisi normaalin kosmisen superkompensaation teorian mukaan, vaan nyt tarvittaisiin pangalaktista hyperkompensaatiota. Saas nähdä kuinka käy.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

The οther day, while I was at worκ, mу siѕter stole my iPad and teѕtеԁ tο sеe іf it can survive
a 30 fоοt drop, јust ѕo she cаn be
a youtube sensation. Ϻy iРad іs now broκеn and she haѕ 83 vieωs.
I κnοω thіs is totally off tоρіc but I had to sharе it
with someonе!

My blog poѕt - rhinoplasty top Surgeon

Anonyymi kirjoitti...

Nice blοg! Is your theme custom made oг ԁid you dоwnload it from somеwhere?
A design liκe yourѕ with a few simple
аdjustemеnts would really make my blog shine.
Please let me know where you got your dеsign.

Thanks

Here is my blog; nummerupplysningen.Se

Anonyymi kirjoitti...

I am regular reader, how are you everybody? This piece of
writing posted at this web site is truly nice.


Here is my blog ... free online slot machines

 

website traffic statistics
Find a Date