perjantai 15. toukokuuta 2009

Kurrenkierros

Kävin eilen Kauniaisissa juoksemassa 10 km pituisen Kurrenkierroksen. Viime aikoina minulla on ollut lieviä ylirasituksen oireita, eli leposyke on ollut hiukan koholla ja muutenkin on ollut voimaton olo. Tilanteen korjaamiseksi olen pitänyt suunniteltua enemmän juoksuttomia päiviä, ja eilen olo tuntuikin sen verran reippaalta että päätin lähteä polttamaan karstoja Kauniaisiin.

Tarkkaa loppuaikaani en tiedä mutta päälle 40 minuutin meni, eli huhtikuussa juostuun Taaborin kymppiin verrattuna aikaa meni noin minuutti enemmän. Juoksun keskisykkeeni oli 166 ja maksimi 172, lopussa kun yritin vähän kiristää vauhtia niin mitään ei tapahtunut: juoksuvauhti ei juuri muuttumut eikä sykekään noussut kuin pari pykälää. Tällaisia ovat vuosimallin 1960 dieselit.

Suomi-juoksun yömaratoniin on reilut 3 viikkoa aikaa, ja eilisellä kunnolla ei alle 3 tunnin maratonista tarvitse haaveillakaan. Mutta onneksi vielä on aikaa, ehkä käyn viikon päästä juoksemassa Tuusulanjärven puolimaratonin tai kympin. Peruskuntoahan ei kolmessa viikossa enää paranneta, mutta vauhdikkaammalla irrottelulla voi ehkä saada lisää vipinää kinttuihin. Toisaalta kokonaisrasitusta ei saa nostaa liikaa ettei meno hyydy täydellisesti, on tämä tarkkaa touhua.

Onneksi ESA:n Ariane 5 -raketilla toimi eilen kaikki hienosti, ja osittain suomalaistenkin rakentamat Planck- ja Herschel -luotaimet saatiin onnistuneesti matkalleen kohti 1,5 miljoonan kilometrin päässä sijaitsevaa Lagrangen pistettä. Ei muuten pidä sekoittaa Lagrangea ja La Grangea, jälkimmäinen sijaitsi Texasissa ja siellä harjoitettiin samanlaista toimintaa kuin Antiikin Korintissa sijainneessa Afroditen palatsissa.

Avaruusasioihin vielä palatakseni, myös avaruussukkula Atlantiksella on kaikki hyvin, laukaisu onnistui suunnitelmien mukaan ja avaruusteleskooppi Hubblen huoltotyöt ovat jo alkaneet. Raportti kameran vaihtamisesta etenee kuin paraskin Hollywood-käsikirjoitus, ja voihan se olla että NASA:n täytyy tarjota kansalle myös sirkushuveja miljardibudjettinsa vastineeksi. Mutta tärkeintä on että ensi syksynä alkaa tulla ultra-mielenkiintoista aineistoa Huublelta, Planckilta ja Herscheliltä.

6 kommenttia:

.Timo kirjoitti...

Endurancen sisäisessä mittelössä kunnioitettava 4. sija !
Oliko tasainen reitti, tuosta kartasta kun ei juuri korkeudet selviä ?

corner kirjoitti...

Juu ei ollut mitenkään tasainen reitti, korkeuseroja oli ihan kohtuullisesti. Toisaalta reitti ei ollut virallisesti mitattu, ja voipi olla että oli jopa alimittainen. Olin nimittäin "8 km maaliin" -kyltin kohdalla ajassa 7.30 ja en varmasti ollut juossut 3.45 min/km vauhtia siinä vaiheessa!

En ole nähnyt tuloksia missään, mutta enköhän ollut vasta viides Endurancen edustajista ja WauchtiP tuli heti minun jälkeen maaliin. Paljon meitä ennen olivat maaliin ehtineet Tommi, Hietsu, Arto ja pojat 50 v. sarjassa viilettänyt Mr Winterroad!

StanleyPark kirjoitti...

Moi,

tulokset löytyy täältä: http://www.ok77.fi/new/tulokset/kurre/kurre2009.htm

Onnittelut todella hyvästä ajasta. Itsellä meni "pupu pöksyyn", enkä lähtenyt edes kokeilemaan. "Verukkeena" oli muuta menoa.

corner kirjoitti...

No siellähän ne tulokset oli. Mä en löytänyt niitä kun tuloslinkki oli niin näkyvällä paikalla OK77:n sivulla...

Timo kirjoitti...

Totta tosiaan, kovaa olette painelleet !
Oisko maratonilla 3:10 - 3:15 haarukka realistinen, tämän hetkisessä kunnossa ?
Ottaen huomioon että mainitsit olleesi / olevasi lievässä ylirasitustilassa...

corner kirjoitti...

En tiedä mikä on realismia, mutta jos lähden maratonia juoksemaan, niin km-vauhti on lähtökohtaisesti 4.15 min/km. Sen vauhdin ylläpitäminen koko 42,195 km lienee vähemmän todennäköistä, mutta eihän sitä tiedä ennen kuin yrittää!

 

website traffic statistics
Find a Date