tiistai 27. tammikuuta 2009

Kotirataultra, Jesper Olsen World Run ja Endurance 24h

Tammikuussa ei perinteisesti ole paljoa aktiviteettia kestävyysjuoksurintamalla, mutta ultrajuoksussa tapahtuu. Itse kuntoutan vielä jalkaani, mutta ensi viikolla varmaan aloitan kevyen juoksentelun. Onneksi monet muut juoksevat minunkin edestäni.

Tammikuun kotirataultra juostiin sunnuntaina 25.1.2009, ja helmikuussa juostaan sunnuntaina 22.2.2009. Kotirataultran idea on juosta vapaamuotoinen 50 km tai 25 km lenkki tammikuun ja/tai helmikuun viimeisenä sunnuntaina, ja ilmoittaa tulokset sekä muut kuulumiset Moilasen Sepon ylläpitämälle www-sivulle. Kotirataultran (eli Yours Truly 50k) idea on lähtöisin Kanadasta, ja osallistujia on ympäri maailman. Töyrylän Tero toi sen Suomeen, ja Moilasen Seppo on ylläpitänyt tulospalvelua vuodesta 2001 lähtien. Itse juoksin ensimmäisen kotirataultrani tammikuussa 2004, ja seuraavan toivottavasti ensi helmikuussa.

Jesper Olsen World Run
oli viime kesänä Suomessa, ja nyt Jesper on jo ehtinyt Egyptiin. Osuudella Suezilta etelään kohti Hurghadaa Jesperillä oli suuria vaikeuksia rynnäkkökiväärillä osoitelleiden nuorien sotilaiden kanssa, mutta onneksi matka ei katkennut. Eilen Jesperillä oli koko 55 km matkalla Hurghadasta Nur Safagaan poliisiautosaattue, ja välikohtauksilta vältyttiin.

Tänään Jesper kääntyi Punaisen meren rannalta länteen, edessä on noin 160 km osuus autiomaassa ilman majoitusta tai huoltoa. Tavoitteena on Qinan kaupunki Niilin laaksossa. Jesperin kärryillä on nyt painoa noin 50 kg, koska juotavaa täytyy olla riittävästi. Tämän noin neljän päivän osuuden aikana Jesperillä ei ole myöskään matkapuhelinverkkoa käytettävissään, joten seuraavat raportit saamme ilmeisesti vasta ensi viikonlopun aikana. Jesperin eilisen raportin hirtehinen loppukommentti oli tällainen: If no news by 7days.. you can inherit the shoes ;-)

Endurancen 24 tunnin juoksu juostaan ensi viikonloppuna Esport Arenalla Espoossa. En ole itse juoksemassa, mutta osallistun järjestelyihin ja olen paikalla koko kisan ajan. Kisaa on mahdollista seurata sekä Esport Arenalla paikan päällä että internetin kautta, linkit kisan aikaiseen tulosseurantaan, valokuviin ja muuhun materiaaliin tulevat löytymään täältä.

Ei kommentteja:

 

website traffic statistics
Find a Date