keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Faskiitti-paskiiitti

Nyt on treenit treenattu, tämä viimeinen viikko vaan lepäillään eli käytännössä panostetaan työasioihin. Viimeiset kaksi viikkoa menivät harjoittelun osalta hiukan pieleen, koska vasempaan kantapäähän/jalkapohjaan iski plantaarifaskiitti eli jalkapohjan kalvojänteen tulehdus. Jouduin vähentämään treenin määrää suunnitellusta ja korvaamaan juoksua cross trainerin polkemisella. Tällä hetkellä kantapää tuntuu kuitenkin sen verran hyvältä että juoksemiselle ei pitäisi olla estettä ensi viikonloppuna.

Plantaarifaskiitti ei ole minua aiemmin vaivannut, mutta sehän on vaan mielenkiintoista kun 50 vuotta vanhasta kropasta löytyy uusia ilmiöitä. Juoksufoorumista sain paljon hyviä vinkkejä vaivan parantamiseksi, "parasta" tässä vaivassa taitaa olla se että pienen PF-kivuin kanssa juokseminen ei taida olla kovin vaarallista. Faskiitti tulee ja menee omia aikojaan, ja onpa sellaisiakin kokemuksia ollut joillain ultrajuoksu-kollegoilla, että lievästi vaivannut faskiitti on parantunut täysin 100 km juoksun aikana.

Tuossa alempana näkyvässä taulukossa näkyy harjoitteluni viikkosaldot viimeiseltä 12 viikolta, juoksut kilometreinä ja cross trainer -treenit kilometreiksi muunnettuna periaatteella 1 tunti = 10 km. Määrien puolesta tuo näyttää enemmän maratoonarin kuin ultrajuoksijan harjoittelulta, mutta Espoossa nähdään mihin se riittää.

Harjoituspäiväkirjoistani löytyy tällä hetkellä 19 933 km juoksutreeniä viimeisten 8 vuoden ajalta. Toivottavasti matkamittari pyörähtää ensi lauantai-iltana 2:lla alkavaan lukemaan!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Paljon tsemppiä E24:lle!

Toivottaa

Santta ja JussiH

 

website traffic statistics
Find a Date