maanantai 10. elokuuta 2015

Hei vaan, Berliini

The Berlin Wall Race eli Der Mauerweglauf lähestyy. Ensi lauantaiaamuna klo 6 lähdemme juoksemaan Friedrich-Ludwig-Jahn-Sports Parkin urheilukentältä, ja palaamme samaan paikkaan 161,9 kilometrin lenkin kierrettyämme. 

Treenit
Kesän treenit eivät menneet täysin suunnitelmien mukaan, mutta onneksi ongelmat ovat olleet pieniä. Pari ylimääräistä kevennysjaksoa jouduin pitämään kesä-heinäkuun aikana, mutta yli 100 kilometrin treeniviikkoja kertyi kuitenkin niin paljon että olo on luottavainen.

Määrämaksimi oli suunnitelman mukaisesti heinäkuun viimeisellä viikolla. Hölkyttelin Kreikassa viikon aikana 146 kilometriä ja korkeuseroakin kertyi 1700 metriä. Ihan mukavasti juoksu kulki 30-35 asteen hellekeleissä. Tämän kuurin jälkeen jalat olivat aika tukkoiset, mutta toivottavasti kisaa edeltävälle vajaan kahden viikon pätkälle suunnittelemani vipinää kinttuihin -vaihe toimii. Tässä alkuvuoden kilometrit:


Verrattuna vuoden 2013 Oxroad Ultraan tai 2014 Spartathloniin valmistautumiseen jätin nyt määrämaksimin viikkoa myöhemmäksi, ja keventelyjakso on vastaavasti lyhyempi. "Viimeinen" treeniviikko sisälsi 4 x 10 km lenkit, ja kisaviikollakin ajattelin juosta vielä yhden vauhdikkaamman lenkin. Nyt starttiin on aikaa vajaat viisi vuorokautta, ja Kreikan viikon jälkeinen tukkoisuus alkaa helpottaa. Juoksu ei kuitenkaan ole vielä niin kevyen irtonaista kuin mitä se on parhaimmillaan ollut kevään ja kesän aikana, mutta eiköhän olo kohene lauantaiaamuun mennessä.

Kisasuunnitelma
Ensisijainen tavoite on ehtiä maaliin lauantain puolella, eli alle 18 tunnin ajassa. Kaksi vuotta sitten juoksin Oxroad Ultran aikaan 17:23:53, ja siihen verrattuna kuntoni on nyt parempi. Toisaalta Härkätiellä saimme juosta viileässä kesäyössä ilman häiriötekijöitä, kun taas Berliinin sääennusteet lupaavat yli 30 asteen hellettä (EDIT: ennusteet muuttuvat jatkuvasti, kaksi tuntia blogauksen postaamisen jälkeen Foreca oli pudottanut iltapäivän lämpötilaennusteensa 25 asteeseen, mutta ilmankosteutta riittää...) ja reittikin on liikennevaloineen ja monine mutkineen hankalampi.

Omaksi kisaevääksi varaan mukaan hunajaa sekä kuivattuja hedelmiä. Olen kesän aikana hakenut Järvenpää Punnitse & Säästä -liikkeestä monenmoisia herkkuja, ja testauksien perusteella mangot ja ananakset tuntuvat uppoavan parhaiten. Tärkein energian lähde kisan aikana tulee kuitenkin olemaan järjestäjien tarjoilu huoltopisteillä, koska omia drop bageja voi jättää vain 34, 71 ja 103 kilometrin kohdalle.

Muuta viisastelua
Kirjoituksen otsikko "Hei vaan, Berliini" on lainattu Agit Propin Kisällit -lauluyhtyeen vuonna 1975 julkaisemasta biisistä, jossa muistellaan Itä-Berliinissä vuonna 1973 järjestettyä Maailman nuorison ja opiskelijoiden festivaalia. Laulussa kuvaillaan kuinka neuvostojunalla matkustettiin festivaalikaupunkiin puolustamaan rauhaa, ystävyyttä ja solidaarisuutta. Tätä vekkulia biisiä ei valitettavasti voi upottaa blogiin, mutta sen voi kuunnella Youtubessa.

Tämän vuoden Mauerweglauf on omistettu Marienetta Jirkowskyn (1962-80) muistolle. Jirkowsky yritti siirtyä omatoimisesti (eli "loikata") Itä-Berliinistä Länsi-Berliinin puolelle marraskuun 22. päivänä vuonna 1980, mutta hän sai muurille kiivetessään 27 luotia selkäänsä. Onneksi tällaisia tulkintoja "rauhasta, yhteistyöstä ja solidaarisuudesta" ei Berliinissä enää harrasteta, joten muurin maisemissa juokseminen on turvallisempaa.

5 kommenttia:

Marko Forsell kirjoitti...

Hyvin näyttää harjoittelu sujuneen, tai ainakin jotakuinkin suunnitelmallisesti.

Tsemillä loppuun, kuten jotkut meillä päin sanoo.

corner kirjoitti...

Enemmänkin olisi voinut treenata, mutta näillä mennään!

Joukor kirjoitti...

Moi

Mites meni ?

corner kirjoitti...

Jouko, eihän se hyvin mennyt kun 19,5 km ennen maalia raatotaxi ahmaisi kyytiinsä. Raporttia tulee syssymmällä...

Joukor kirjoitti...

No voi paska.. Ja vielä noin lähellä maalia. Vaan äläpä sure, tuleehan noita uusia kisoja

 

website traffic statistics
Find a Date