maanantai 10. huhtikuuta 2023

Sparta2025 - päivät 1-100

Tänään on takana ensimmäiset 100 päivää 1001 päivän projektistani. Treeniä on alkuvuoden aikana  kertynyt 785 kilometriä, josta suurin osa sekalaista juoksu-kävelyä tai kävely-juoksua. Projektikalenterini mukaan aikaa on vielä jäljellä 901 päivää eli tasan 2,468 vuotta. Spartathlonissa juostava matka on muuten 246,8 kilometriä


Alkuvuoden liikunnoissani parasta on ollut se, että selän kanssa ei ole ollut kovin suuria ongelmia. Ajoittaiset terveyshaasteet ovat tällä kertaa olleet enimmäkseen "pain in the ass" -osastoa, yleensä vasemman puolen piriformiksen suunnalla. Tämä ei kuitenkaan ole liikkumiselle este, pahimillaankin vain hidaste.  

Miinuspuolelle kirjattakoon se, että juoksukunto ei ole vielä juuri parantunut. Aikomukseni oli juosta kiirastorstaina Cooperin testi, mutta kun maksimaalisella vauhdilla rynnätty 1000 metriä otti aikaa 4:05 minuuttia, muutin suunnitelmaa. Jos ei Cooperissa mene 3000 metriä, se jääköön juoksematta. 

Seuraavan 100 päivän tavoitteena on parannella juoksukuntoa niin, että syksyllä voisin hölkätä vaikkapa jonkun maratonin. Vuonna 2014 Spartathlon onnistui vielä pelkällä juoksutreenillä, mutta nyt on pakko panostaa myös lihaskuntoon. Lisäksi hermotus tuntuu säätyneen kävelymoodiin, minkä seurauksena 1000 metrin juokseminen reiluun 4 minuuttiin eli 24 sekuntia per sata metriä tuntui suorastaan pikajuoksulta. Tekemistä siis riittää.

Ei kommentteja:

 

website traffic statistics
Find a Date